top of page

ons 19 apr.

|

Gällivare

Utbildning i mångfald och jämställdhet

Begrepp som jämlikhet, mångfald och jämställdhet definieras och problematiseras. Dagen kommer vara workshop-baserad med fallstudier och rekommendationer för hur det interna arbetet kan stärkas.

Tid och plats

19 apr. 2023 08:30 – 16:30

Gällivare, Lasarettsgatan 1, 982 31 Gällivare, Sverige

Om utbildningen

Under detta utbildningstillfälle kommer begrepp som jämlikhet, mångfald och jämställdhet definieras och problematiseras. Dagen kommer vara workshop- baserad med fallstudier och rekommendationer för hur det interna arbetet kan stärkas. Jämställdhet och mångfald ses som en HR-fråga, snarare än en central fråga som rör hela affärsmodellen och arbetskulturen. Många företag och organisationer saknar också en tydlig idé kring affärsvärdet i sina satsningar på jämställdhet och mångfald. Sverige är jämfört med 14 andra europeiska länder dåliga på jämställdhet, mångfald och ålderism. Vi behöver arbeta mer strategiskt med dessa frågor. Detta enligt en studie genomförd av Sapio Research och Workday under 2021. Samtidigt som FN:s klimatpanel och andra forskare tydligt indikerat att jämlikhet är en förutsättning för en hållbar utveckling. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Pris

Gällivare Näringsliv AB partnerföretag: Kostnadsfritt (Så blir du partnerföretag)

Ej partnerföretag: 5 000 kr exkl moms

Utbildningen riktar sig till

Små och medelstora företag

Utbildare

Parul Sharma

I utbildningen ingår

Kurslitteratur: Din Agenda 2030, så bidrar du till en hållbar planet, samt lunch, fika, kaffe och te.

Om utbildaren

Människorättsjuristen Parul Sharma med över 20 års erfarenhet inom frågor som rör hållbar utveckling. Hon har arbetat på storbolag som Sandvik och Stora Enso med hållbarhetsfrågor, som rådgivare på Europeiska kommissionen, som dess ordförande lett den svenska regeringens Agenda 2030- delegation.

Parul har författat handböcker för företag inom ämnet hållbar konsumtion och produktion, samt en handbok för dig som vill förstå och använda Agenda 2030 och bidra till förändring i sin vardag och i sitt arbete. Hon har utbildat över 500 företag av alla storlekar och branscher i Sverige och globalt.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta Johanna Dahlström, johanna.dahlstrom@gallivarenaringsliv.se 072-735 31 36

Dela detta evenemang

bottom of page