top of page

ons 22 mars

|

Hellnerstadion, Dundret

Utbildning i hållbara inköp

Värdekedjan mänskliga rättigheter och utsläpp Vad säger det kommande EU regelverket, vilka är kraven och förberedelserna som ska till? Vi bryter ner de viktigaste aspekterna kring lagstiftningar och försöker omvandla det till praktik.

Tid och plats

22 mars 2023 08:30 – 16:30

Hellnerstadion, Dundret, 982 41 Gällivare, Sverige

Om utbildningen

Varför bör ditt företag förstå mänskliga rättigheter som en del av hållbarhetsarbetet? Hur kan man säkerställa att leverantörer inte kränker mänskliga rättigheter? Vad innebär riskmedvetenhet, riskanalys och riskhantering inom mänskliga rättigheter och företagande? Vilka är de dominerande människorättsliga frågorna för företag med inköp och produktion? Vilka system kan man inrätta för utsläppsfrågan hos leverantörer? Vad säger det kommande EU regelverket, vilka är kraven och förberedelserna som ska till? Vi bryter ner de viktigaste aspekterna kring lagstiftningar och försöker omvandla det till praktik.  

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Pris

Gällivare Näringsliv AB partnerföretag: Kostnadsfritt (Så blir du partnerföretag)

Ej partnerföretag: 5 000 kr exkl moms

Utbildningen riktar sig till

Industriföretag, upphandlande myndigheter, samt små och medelstora företag med inköp och upphandlingar.

Utbildare

Parul Sharma

I utbildningen ingår

Kurslitteratur: Produktionskedjan, ditt ansvar för människan och miljön, samt lunch, fika, kaffe och te. 

Om utbildaren

Människorättsjuristen Parul Sharma med över 20 års erfarenhet inom frågor som rör hållbar utveckling. Hon har arbetat på storbolag som Sandvik och Stora Enso med hållbarhetsfrågor, som rådgivare på EU Kommissionen, som dess ordförande lett den Svenska regeringens Agenda 2030-delegation.

Parul har författat handböcker för företag inom ämnet hållbar konsumtion och produktion, samt en handbok dig som vill förstå och använda Agenda 2030 och bidra till förändring i sin vardag och i sitt arbete. Hon har utbildat över 500 företag av alla storlekar och branscher i Sverige och globalt.

Har du frågor om utbildningen? Kontakta Johanna Dahlström, johanna.dahlstrom@gallivarenaringsliv.se 072-735 31 36

Dela detta evenemang

bottom of page